luni, 17 decembrie 2018

Cartea Eclipsei (Versete infernale) - 4

* Dificultatea majoră a procesului de transformare este în a discerne ce ne caracterizează.  Cât din nevoile, plăcerile, pasiunile, caracteristicile noastre e rezultatul manipulării genetice, energetice, mentale, sociale? Câte dintre alegerile noastre au fost măcar în parte libere, corecte, lipsite de presiune? Răspunsul nu e simplu.  De obicei însă, ce suntem gata să apărăm cu preţul vieţii e al nostru.
* În ultimul său Ev, esenţa Lucifer nu a fost revolta, ci creaţia, supusă de distrugere. Blândeţea, distrusă de nevoia de a supravieţui cu orice preţ, surâsul, pervertit în rânjet. Decenţa, învinsă de fiziologie şi nebunie. În cea mai distructivă variantă a sa, Lucifer îşi dorea să fie oprit, eliberat chiar şi prin moarte de pânza de păianjen a unei realităţi total canibale - CUPOLA.
Pânza de păianjen a scopurilor uneori încă benevolente şi a mijloacelor extrem de sinistre de îndeplinire autoasumate era tot ce mai despărţea universul de Abyss Doar că Abyssul privea deja prin găurile tot mai mari ale pânzei. Iar când Abyssul se uită la tine, ochii săi sunt negri.  Chiar şi când Universul e animalic, Abyssul e acvatic şi vegetal, rădăcina ascunsă în întuneric a tuturor lucrurilor şi posibilităţilor.
Timpul, Spaţiul şi Magia sunt Forţele care aduc balanţa între Creaţie şi Distrugere. E adevărat, una fără alta nu poate exista, dar mijlocul trebuie să fie corect calibrat.
Spaţiul şi timpul pot fi explicate prin ştiinţă şi guvernate unilateral prin realitate. Magia este o sferă de neexplicat, neguvernat, nestăpânit fără posibilitatea de pune creaţia şi distrugerea într-un cerc etern.
Ea se manifestă prin elemente, dar şi prin instrumente şi prin întrupările sale. Centrul acestei sfere a fost, pentru o vreme, Credinţa. Acum se încarcă, pe acelaşi număr cosmic, alte principii. De altfel, posibilităţile, variabilele fac parte din uluitoarea şi misterioasa forţă a magiei.
* Pentru multă vreme, Satan a fost un principiu de disciplină. Din păcate pentru el şi conclavurile sale, această disciplină a dus la sclavie, sinucidere, sacrificiu cu o cruzime spre demenţă. Am reluat firul, cu toată puterea Atlantisului, ca aceste două poteci să nu fie din nou umblate, iar Lucifer şi Satan, ca lumină şi întuneric, să găsească alte căi ori să dispară natural.
* Viitorul este mereu o problemă de evoluţie. Trecutul este mereu o problemă de alegere. Prezentul rămâne oare o problemă de corporalitate? Vom vedea. Dar cei care aleg calea uşoară încep să cadă la prima lovitură.
Sunt un Sith. Slujesc partea întunecată a Forţei. Prin Şarpe, slujesc deci Westeros.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arta BDSM