marți, 11 decembrie 2018

Cartea Eclipsei (Versete infernale) - 2

* Infernul nu vrea sclavi, ci indivizi care au curajul de a-i găsi cercurile pe calea lor, de a alege ce li se potriveşte şi de a lupta onorabil pentru dorinţele lor. Nu există o reţetă pentru toate. Nu există un set de porunci. Dar se cer inteligenţă, simţul umorului, încăpăţânare. Metoda poate fi folositoare, dar e inutilă fără curajul de a experimenta.
Fiecare e stăpân pe viaţa sa şi răspunzător pentru alegerile sale. Supunerea poate fi o alegere, la fel ca şi revolta. Revolta poate începe din genunchi, dar libertatea fără iluzii, fără tipare autodistructive se câştigă doar din picioare. Preţul libertăţii e însă, cel mai adesea, moartea şi transmutarea în Iad, pentru că orice viaţă aduce şi forme de posesie benevolente sau malvolente. E un drum care poate începe cu o lovitură de bici, şi care nu e dus de toţi până la capăt.
* Infernul e legat de partea întunecată a Forţei, dar nu exclude lumina sau culoarea. Ce faţă a sa vedem sau percepem într-un fel sau altul e legat de capacitatea noastră de a păstra ce ne defineşte. Uneori, el ne cere totul, acaparându-ne, alteori ne face parte a unui întreg ce ne şi îl  îmbogăţeşte principial. Misterul e principala invenţie a Infernului şi ultimul principiu care iese din Cutia Pandorei.
* Respectă puterea demonilor, dar mai ales respectă-te pe tine. Arată-te slab sau naiv, şi vei fi atacat pentru hrănire sau din plictiseală. Arată-te submisiv, şi vei deveni sclav. Arată-te independent, şi vei înfrunta furia demonilor. Nimeni nu ştie să distrugă mai bine ca ei. Nimeni nu ştie să tortureze mai bine ca ei. Arată-te creativ, şi vei fi în cel mai mare pericol dintre toate - de a-i interesa. Sclavia e însă distrugere sigură.
Posesia demoniacă, atunci când nu ai încarnat principiul pentru totdeauna, poate duce la fenomene aberante. Dacă nu eşti stăpân pe faptele tale, rişti să devii păpuşa cuiva, a unui maestru satanic sau a unui incarnatus. Dar şi aici, poţi să reacţionezi, să alertezi pe alţii, să te opui în aşa fel încât firele de destin sau de energie să fie rupte. Chiar şi legămintele pot fi arse. Dacă însă un Archdevil, indiferent din ce regiune a Infernului, doreşte să te folosească, e aproape imposibil să te opui fără să mori definitiv. Şi eu am trăit un astfel de episod, şi am fost conectată la momentele altora, prin Ordo Mortiis. E cel mai îngrozitor timp din viaţa oricui, să vezi ce faci şi să nu te poţi opune, chiar dacă îţi este dăunător.
* Răul înseamnă să provoci mai multă suferinţă decât e necesar sau atunci când nu e necesar. Totuşi, după ce ai îndurat acelaşi tratament, uneori devine imposibil să nu te distrezi cu păcatele altora şi pedeapsa lor. Binele... binele rămâne deocamdată indefinibil. Sperăm să ne păstrăm echilibrul, dincolo de Styx.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arta BDSM