luni, 31 decembrie 2018

Cartea Eclipsei (Versete Infernale ) - Interludiu

* Prostia e, într-adevăr, cel mai mare păcat şi declanşator al chaosului.
* Un războinic nu luptă doar pentru o ţară, după cum orice război este o formă de hibridizare. Un războinic luptă pentru confortul său, pentru supravieţuirea sa, pentru principiile şi forţele pe care le reprezintă sau în care crede. După un mare război, nu mai există rasă pură, Bine vs Rău sau Viaţă vs Moarte.
* Ce este un Nemesis? Pentru cei care gândesc în termeni foarte simpli, este duşmanul. Cel pe care vrei să te răzbuni. Pe care vrei să-l distrugi. Să-l facă să sufere, cum ai suferit şi tu. Nu există însă entitate care să nu fi trecut prin această fază. Cei care şi-au modificat aspectul radical vor ajunge, poate, şi la o altă concluzie. Un Nemesis este un antipod, un antonim. Cineva creat de condiţii total adverse celor în care tu ai fost creat. Singura armonie între astfel de forţe poate fi parte ce ţine nu de destin, hazard, chaos, karma, model, tipar, de ceea ce noi nu puteam controla, ci de liberul arbitru. De autocreaţie, de reacţia la toate cele de mai sus. Un exemplu de antonimie foarte clară este pasiv - activ, lumină - întuneric, minciună - adevăr, seriozitate - ironie, frigiditate - senzualitate.
Un maestru de gheaţă va vedea, poate, în Nemesis utilitatea subordonării inverse cauzale, la ordin. Victimă, călău, slujitor. Un sindrom Stockholm în care una dintre părţi ştie cam de ce e capabilă cealaltă. Iar dacă ai un duşman pe care îl urăşti şi mai mult decât cel care te-a lovit, de ce să nu-i devină acesta călăul? Divide et impera, fie şi pentru cel pe care durerea s-a silit să se plece. Şi de o parte şi de alta, ideea pare să priveşti şi, din când în când, să te relaxezi. Ştiind că temerea cea mai mare a tuturor, de a deveni ce dispreţuiau, fie că slujesc sau au ales slujitorul, Masca, Avatarul, Fractalul, s-a întrupat.
Până când apare altcineva. Altcineva din Umbră. Anarhistul. Asasinul. Magul Negru. Acauzalul. Etalarea mobilă. Sinonimia. Corelaţiile personale. Matricea, dincolo de 0 şi 1, dincolo de binar, dual. Mandala. Şi acel cineva, surprinzătorul, pandoricul, prometeeanul, nu poate fi decât o forţă de Mister. Cineva fără răspuns la de ce. El e doar acolo, în iarna existenţei celorlalţi. Aducând mereu un Turbion, căci chiar şi el se supune Modelului. Şi, în galaxia noastră, modelul e Spirala. Submisia, spun unii.Ghemul care se desfăşoară spun eu. Pisica.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arta BDSM