marți, 21 mai 2019

DESPRE TAROT 1


ARCANELE MINORE, PREZENTARE GENERALǍ

ARCANA DE BAGHETE (BÂTE,  SCEPTRE, TREFLĂ, ROZE)

Bâtele sunt legate de elementul primordial Foc, indicând creaţie sau distrugere, acţiune sau activitate, de sud ca direcţie şi de vară. În cazul unei persoane, ele indică pe cineva cu păr blond sau roşcat, ochi albaştri, ten deschis la culoare. La nivel universal, au aplicaţii în astrologie şi cosmologie. Aici vor apărea elementele de creativitate, carieră, conducere de eşaloane civile, tiparele emoţionale şi psihologice, resurse şi căi vechi ori vegetale.


ARCANA DE CUPE (POTIRE, VASE, INIMĂ ROŞIE, PÂNZE)

Arcana de Cupe se referă la Apă, deci la emoţii, la o anumită fluiditate a realităţii, care generează fenomene precum artele plastice, viziunile precognitive sau contactul cu spiritele morţilor. La Cupe se vor clasa elementele ce ţin de vest şi de primăvară, unele elemente clericale sau ritualice.

ARCANA DE MONEDE (CRANII, PENTACLE, CARO, TOBĂ, SIGILII)

Monedele aduc tot ce ţine de pământ, adică trupesc, corporal. Prin aceste arcane se materializează proiectele, fie că e vorba despre muncă sau bani. Tot aici apar anumite nevoi şi plăceri trupeşti, precum cele culinare sau sexuale, negoţul, posesiunile. La persoane, se referă la cineva cu păr alb şi ochi de orice culoare. Ca puncte cardinale, sunt nordul, iar ca anotimpuri – iarna.

ARCANA DE SPADE (CUŢITE, INIMĂ NEAGRĂ, PICĂ, LABIRINT)

Spatele ţin de Aer, deci de raţionalul ştiinţei, al analizei, al minţii, al gândirii, dar şi de înălţarea spiritului, fiind specifice literaţilor, inventatorilor, nobililor. De asemenea, sunt aferente unor eşaloane militare sau chiar criminale. Aici intră cei cu păr şaten închis şi ochi negri. Ca punct cardinal, specific le este estul, iar ca anotimp – toamna.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arta BDSM